<strong:

Mesajul Directorului 

Colegiul de Ecologie din Chișinău celebrează anul acesta 50 de ani de la fondare. Este o instituţie care pe parcursul  acestei perioade a trecut prin schimbări radicale, legate de sistemul economico-social şi politic.

Pe parcursul celor 50 de ani, care au trecut, Colegiul de Ecologie şi-a adus o contribuţie deosebită în tezaurul economic şi social  al societăţii, prin formarea  miilor de specialişti, care s-au afirmat prin rezultate remarcabile în producţie, în ţară şi peste hotare. Printre absolvenţi regăsim un şir de personalităţi cu care instituţia se poate mîndri pe bună dreptate.

Colegiul are  relaţii de colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Agrară din Moldova, Universitatea de Stat din Tiraspol, Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere”, colegii de profil din ţară şi de peste  hotare. Cei 50 de ani de existenţă demonstrează că, în timp, colegiul nu şi-a pierdut identitatea, nu a intrat în negura uitării ci, din contră, a ştiut să se redescopere, să ţină pasul cu o societate în continuă transformare. Tradiţia s-a îmbinat în cel mai armonios sens cu modernitatea, lucru demonstrat de activităţile desfăşurate. Nu este uşor într-o urbe ca a noastră să ai parte de tot ceea ce este mai bun, dar cadrele didactice au ştiut de fiecare dată ce este mai bine – să educe! Generaţii de elevi au trecut pragul şcolii în căutarea profesorilor, în căutarea răspunsurilor la întrebări precum: ,,De ce?”, ,,De unde?”, ,,Cum?”, pentru ca acum, la rândul lor,  să îşi îndrume propriii copii spre porţile binecunoscute lor. La ceas aniversar,  mă alătur celor care vă urează de bine, care vă doresc o activitate prosperă, o şcoală de viitor, pentru viitor!

director.